2015-11-21 15.49.46-1

Carbonara z makaronem ryżowym

Carbonara z makaronem ryżowym

*porcja dla 1 osoby

Składniki:
– 100 g makaronu ryżowego
– 80 g boczku wędzonego
– 20 g sera żółtego
– 1 jajko
– natka pietruszki

Wykonanie:
Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Boczek pokroić w małą kostkę i usmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. W miseczce/talerzu rozbełtać jajo, zetrzeć do niego ser na tarce o małych oczkach i dołączyć posiekaną pietruszkę – wymieszać. Gdy makaron się ugotuje należy go odcedzić, a następnie dodać do boczku na patelnię utrzymując ją na małym ogniu. Na końcu dodać wymieszane jajo z serem i wszystko razem wymieszać szczypcami kuchennymi lub widelcem. Po wymieszaniu zdjąć patelnię z ognia, tak aby jajo za bardzo się nie ścięło.
Smacznego!

2015-11-21 15.48.44-crop

Dodaj komentarz